Stress release

Stress en gedrag zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden

 

Wanneer je merkt dat het met je kind of met jezelf niet zo goed gaat, is het belangrijk om te onderzoeken welke dingen er spelen en wat daaronder zit.

Wat vaak over het hoofd gezien wordt, is hoe iemand letterlijk en figuurlijk in zijn vel zit.

Gedrag is heel vaak een logisch gevolg van stress.

 

Een hersenstam die ooit plotseling of langdurig op standje alarm moest gaan door een stressvolle gebeurtenis, weet soms niet dat het gevaar geweken is en blijft dan zorgen voor grote alertheid, gespannen spieren en stemmingen die vaak niet fijn zijn. 

Hierdoor staan je zintuigen extra 'aan', waardoor je alles bijvoorbeeld extra goed ziet of hoort. Maar dan wel steeds...dus komt alles binnen. 

Je spieren staan klaar om weg te rennen als het gevaar zich weer voordoet en je reageert boos of loopt altijd weg bij conflicten (het zogenaamde fight, flight of freeze).

Dat kost onnoemelijk veel energie en kan zelfs zorgen voor een immuunsysteem dat je in de steek laat: vaak ziek, of onderweg om ziek te zijn. Concentratieproblemen, burnout loert om de hoek of is er al...

Veiligheid is de basis van ons bestaan.

Als daaraan getornd wordt of werd, is het lichaam zo knap om ons daartegen te beschermen. Tot dat niet meer lukt.

Dan is het terugbrengen van die veiligheid cruciaal om weer vertrouwen in het hoofd, lichaam en in de wereld te krijgen.

Samen gaan we kijken naar wat je nodig hebt om weer goed in je vel te zitten.

Zelfbewustzijn en zelfkennis is de basis van groei.

We kijken onder andere naar de volgende dingen:

- Gedrag (h)erkennen

- Gevoel/gedrag bewust voelen. Echt voelen in je lichaam ipv met je hoofd verklaren (en dat kan soms dus echt heel pittig zijn. Vooral als je overlevingsmechanisme is om alles te willen weten en begrijpen ;-) )

- Onderzoeken waar die overtuigingen/ dat gedrag/ die gevoelens ontstaan zijn. We kijken naar zwangerschap, geboorte, evt opvallende gebeurtenissen in je leven, maar we kijken ook naar je stamboom als er bijvoorbeeld in de familie opvallende terugkerende ziektes of overtuigingen zijn.

- De stress aanpakken. Letterlijk. Dmv o.a. Jin Shin Jyutsu worden de in het lichaam aanwezige stresshormonen tot rust gebracht en afgevoerd. De hersenstam krijgt rust! Niet meer op standje Overleven, maar op standje Leven!

- Je krijgt Jin Shin Jyutsu (zelfhulp)oefeningen om je hoofd en lichaam tot rust te brengen en te houden.

Dus een holistische integrale aanpak.

Want jij bent 'hole'. Jij bent helemaal!

En dus worden jouw geschiedenis, overtuigingen, emoties, gedachten en lichaam met elkaar verbonden om weer terug bij jezelf te komen!

Dit gaan we doen in een drie maanden traject.

- We ontmoeten elkaar in die drie maanden 5x live in De Stroomstudio, in sessies van anderhalf uur.

- Tussen de sessies krijg je filmpjes die je helpen bij het nog beter leren kennen en helpen van jezelf.

- Je krijgt de Stroommap mee naar huis. Dit is prachtig fysiek materiaal om jezelf dmv je handen meer energie en meer rust te geven. Ook heel fijn om samen met of bij je kind(eren) te doen!

- Je krijgt huiswerk opdrachten om direct toe te kunnen passen wat we in de sessies besproken hebben.

- Je mag deelnemen aan de eerstvolgende editie van de zesweekse facebook stroomgroep 'Het Oplaadstation'. Zes weken waarin je jezelf nog beter leert kennen en helpen ontspannen dmv Jin Shin Jyutsu zelfhulpoefeningen in live facebooksessies.

Jouw investering voor dit Stress Release Traject van drie maanden bedraagt 1395 euro.