top of page

Ervaringen

BeachRetreat:

"Na een paar heftige, emotionele jaren zat ik vast. Vast in mijn lijf, hoofd en gevoel. Op aanraden van een vriend keek ik op de site van de Stroomstudio en in een impuls meldde ik me aan voor het BeachRetreat. Wat een geweldig cadeau aan mezelf bleek dit te zijn!

Op een zondagavond in de zomer meldde ik me bij Petra en hadden we diezelfde avond een heftig, emotioneel en open gesprek. Daarna kreeg ik mijn eerste stroombehandeling en dook daarna moe het heerlijke bed in de gastenkamer in. 

De drie dagen erop begonnen met een stroming, waarna ik van een lekker ontbijt genoot. Overdag wandelde ik door het waterleidingduingebied en over het strand en ging me steeds rustiger, "zachter" en in het moment voelen. Tijdens het wandelen stroomde ik mezelf door mijn vingers afzonderlijk vast te houden, dit riep emotionele ontlading op, prachtig om te ervaren. Voor het avondeten ontving ik vervolgens weer een stroming en ging ik in de avond mijn eigen gang. 

In de gesprekken met Petra ontrafelde ik wat de rode draad in mijn stress opbouw was en kon een begin maken met het een plek geven. Het mag er zijn, het heeft aandacht nodig maar zit niet meer vast en dwars. Deze dagen waren voor mij een emotionele detox; mijn energie stroomt weer. Dank je, Petra, voor jouw warme aandacht en inzichten; het waren heerlijke dagen !!!"

Svengard Sonneveldt

"Panta rhei!

Ik heb Petra leren kennen tijdens het BeachRetreat bij haar in De Stroomstudio in De Zilk. Ik was op zoek naar mijn kracht als (relatief nieuwe) ondernemer, onbewuste blokkades in mij en de connectie hart, hoofd, buik en energie in relatie tot het werk. Tijdens zes sessies ben ik samen met Petra op zoek gegaan naar wat kenmerkend is voor mij als persoon en mijn manier van werken. Wat past bij mij, wat maakt mij blij en zorgt dat het stroomt? Wat voor ondernemer wil ik zijn/ben ik eigenlijk al? Tussen de sessies door op pad in de omgeving.
De aanpak van Petra is een hele prettige: door door te vragen over heden en verleden, automatismen en overtuigingen te verkennen en door Jin Shin Jyutsu in te zetten. Mijn thema bleek "aarde/aarden". En ik had "iets' met mijn voeten (ik zag ineens het waarom daarvan...).
Ik gun iedereen die meer inzicht in zichzelf wil krijgen drie dagen in De Stroomstudio met Petra. Petra zorgt op alle vlakken voor een aangenaam verblijf. Ik heb ervan genoten.
De Zilk ligt ook nog eens heel dicht tegen de Waterleidingduinen van Amsterdam aan, dus heb ik al wandelend kunnen "kauwen" op mijn opgedane inzichten. Overigens was ik er in april en stonden alle bollen in de omgeving in bloei: prachtig (ook iets met "aarde" geloof ik :-))

Dank je wel, Petra"

Hester Conen

"Het BeachRetreat voelde als een warm bad.

Nu ben ik niet in het bezit van een bad, dus ik kan me enkel een voorstelling maken van de beleving die dat geeft ;)

Rust, in jezelf keren, warmte en ontspanning, absolute me-time. Misschien was het meer een thuiskomen in mij, in m'n lijf. 

De behandelingen zorgden voor een diepe ontspanning van hoofd en lijf.

Waar ik veel last heb van overprikkeling, gaf de behandeling verlichting en verdwenen bepaalde klachten zelfs.

En dat ontspannen gevoel, héérlijk!

De gesprekken gaven me verrassend veel inzichten, waar ik nu - een paar weken later -  nog steeds mee verder kan.

Ik heb er een ontwikkeling mee in gang gezet waar ik blij van word.

Meer luisteren naar m'n lijf, meer gebruik maken van Jin Shin Jyutsu, het effect ervan op je lijf is zó fijn dat het verslavend is.

Yes, eindelijk een verslaving die gezond is!

Ik ervaarde hoe ik letterlijk mijn lijf meer ging voelen, meer verbinding voelde van m'n verschillende lichaamsdelen met elkaar. Bizar dat ik me voor het eerst in m'n leven pas zo bewust van m'n lijf was.

De Stroomstudio is een relaxte, sfeervolle plek, fijn om daar te zijn. 👌 Je kennis en begeleiding zijn zo waardevol, ik ben weggegaan met het gevoel dat ik nog veel meer leren wil!

Daarnaast droeg de prachtige omgeving bij aan deze fijne ervaring. De fiets- en wandeltochten door de duinen, de bezoekjes aan het strand en de zee zijn super om je lekker tot rust te brengen. 

Ik neem me voor om dit retreat te herhalen, misschien jaarlijks. Het is echt een investering in jezelf. Een cadeau dat iedereen zichzelf zou moeten gunnen!"

Linda

"In december werd ik getrakteerd op een heerlijke paar dagen in De Zilk. Wat is dit een heerlijke plek, zo fijn om het allemaal voor je alleen te hebben. En dan twee keer per dag het heerlijke bezoek van Petra!

 Elke keer als Petra met me aan de slag ging, was ik hierna zwaar en moe. Maar dan op een prettige manier. Alsof ik de spanning, of wat dan ook maar, los mocht laten. Dat het mocht zijn en dat ik voelde hoe hard ik hier onbewust steeds mee bezig was. 

De nachten sliep ik heerlijk. Het ontbijtje was een traktatie. De omgeving met de herten prachtig. En het strand had ik bijna voor mij alleen! Alles klopte!

Na elke sessie voelde ik me sterker, stabieler, meer in balans en meer mezelf. Lichter en tevreden, mezelf meer kunnen omarmen.

Voor mij was het een paar dagen volop wentelen in liefde en zelfliefde. 

Met als kers op de taart elke sessie de voeten-shake, wat een heerlijk gevoel. Iets waar ik nu al naar kan uitkijken, voor de volgende keer dat ik kom!"

Carolien de Koning

----------------------------------------------

Online zelfhulp:

"Het stromen met Jin Shin Jyutsu is voor mij een groot cadeau. Ik voel mijn lijf nu veel meer, let op stagnatie en merk dat ik door mijn handen neer te leggen of een bepaalde stroom doe, dat ik rustiger word en mijn lijf minder pijnlijk aanvoelt. Ik raad deze cursus echt aan. Heb het al aan meerdere mensen in mijn netwerk gedeeld.

De hoofd centrale stroom geef ik mee aan mijn cliënten. Ik krijg teruggekoppeld dat men meer energie verneemt, rustiger wordt en beter slaapt. Verder leg jij het ontzettend goed uit, heerlijke humor en zelfspot. Ik ben zo blij dat ik dit tegen gekomen ben. Het verrijkt mijn leven!"

Ina Bronsema

"Aanrader!

Jin Shin Jyutsu geeft mij zoveel rust, inzicht en verbondenheid. Zo simpel en zo waardevol en bovenal heel enthousiast en goed uitgelegd door Petra!"

"Ik vind het stromen heerlijk. Het stromen is fijn, het helpt me om m'n lijf meer te voelen, aandacht te geven, echt te zien. Mijn valkuil is om met mijn hoofd te leven en Yin Shin is een fijne tool om uit m'n hoofd naar m'n lichaam te gaan."

"Plus je enthousiasme en jouw aanpak, Petra, dat maakt het filmpjes kijken ook echt leuk en even een rustpunt op de dag."

"Ik was op zoek naar 'iets' waarmee ik mezelf zou kunnen helpen. Dt heb ik gevonden in Jin Shin Jyutsu! Wat je zelf zegt: daar zit álles in.

Het is fijn om naar je te luisteren. Je deelt alles vanuit je hart en dat is zo fijn. Je bent spontaan, heerlijk eerlijk en zo behulpzaam. Gewoon een mooi en lief mens."

"Hi Petra,

Ik kwam binnen om te leren en te ervaren. Ik probeer iets te vinden waar ik enthousiast en blij van wordt. Ook met de gedachte om mijn jongens te kunnen ondersteunen.

Nou ... ik heb eigenlijk meer dan dat gekregen/ ervaren! De jongens vinden het heerlijk om te ondergaan ( als ze de tijd er voor vrijmaken). Enthousiast ben ik geworden ... zelfs een boek gekocht, maar helaas lezen is niet mijn ding 😬. Wil het horen en zien ... dus je filmpjes zijn voor mij goud waard. Ook de podcast is super fijn. Ga daar vooral mee door!

Ook voor mezelf heb ik veel aan gehad, veel meer dan ik had verwacht. Iedere ochtend begin ik de dag met stromen en de avond sluit ik, op dezelfde manier af.

Ik ben meer bij mijn gevoel gekomen en de ontspanning is geweldig ( slaap als een blok 🥳)

Begrijp mijn lijf een stuk beter ... en kan er nu wat mee.

Ik ben super geïnteresseerd om meer te leren."

"De live stroomavonden waren voor mij echt een cadeautje. Eindelijk gunde ik mezelf eens échte ontspanning. "

"Hoi Petra, het geeft me steeds weer zoveel ontspanning, inzicht en rust. Dit zou iedereen moeten weten en doen. Wat je met je eigen vingers/ startkabels kan bereiken van jezelf helpen bij hoofdpijn tot oorsuizen én van bezorgdheid tot onrust in je hoofd. Zó simpel, zó waardevol en ook nog eens zonder pillen! Geweldig!!"

Anneke Littooij

"Ik wordt steeds blijer dat ik mezelf het meedoen met het stromen cadeau heb gedaan. Was de eerste live editie erg benieuwd wat het zou zijn, lekker online anders had ik niet mee durven doen 🙈. Wat heerlijk die maandag en donderdag meedoen live of op je eigen tijdstip. Je legt alles zo helder uit, met duidelijke voorbeelden en humor. Fijn om naar te luisteren. Inmiddels veel waardevolle aantekeningen over Jin shin jyutsu. Heerlijk om de stromen te ervaren, was voordat ik hier aan begon veel in het hoofd, vol stress, moe. Dat kan ik nu beter plaatsen, voelen, toelaten en aanpakken. Met vallen en opstaan. Maar kan nu teruggrijpen op stromen of grepen die helpend voor me zijn. Zo fijn om van jouw ook te horen dat je er mag zijn, goed genoeg bent. Dit was mijn vierde keer. Zo fijn om herhaling (= verdieping) en nieuwe stromen te horen.

Doe eigenlijk dagelijks bewust of onbewust aan Jin shin. Daarbij zo fijn om je kaartenset als geheugensteuntje te hebben. Die zijn echt heel mooi en fijn om te gebruiken. Door mee te doen durf ik meer te gaan voelen. Ontzettend bedankt voor je enthousiaste manier van uitleggen. De q&a avonden zijn ook echt heel leerzaam. Je eigen vragen stellen maar ook de vragen van anderen zijn voor mij vaak helpend geweest. Er vielen kwartjes. Bedankt voor de vele weken stromen!"

Baukje Keizer-Maat

----------------------------------------------

Mentoring / Coaching:

" Ik ging naar Petra om meer zelfvertrouwen te krijgen en om meer te kunnen ontspannen. Maar wat kreeg ik ervoor terug? Veel meer als dat ik ooit had bedacht.

De fijne inzichtgevende gesprekken en de heerlijke Jin Shin Jyutsu behandelingen hebben mij meer gebracht dan ik durfde te hopen. Door kleine veranderingen in mijn leven toe te passen is er zoveel meer voor terug gekomen.
Doordat ik meer voor mezelf ben gaan staan, mezelf serieuzer ben gaan nemen en dat het oke is om niet meer voor Jan en Alleman klaar te staan, is het zoveel meer gaan stromen in mijn leven. Ik kreeg meer klanten voor mijn eigen bedrijf, de kinderen helpen meer, ik ga makkelijker moeilijke gesprekken aan en weet waar ik voor sta.
Eigenlijk kun je het vergelijken met een heel klein sneeuwballetje wat langzaam van een berg afrolt. Eerst is er een klein balletje en onderweg gaat er steeds meer aanplakken. Tuurlijk valt er soms weer wat sneeuw af, maar uiteindelijk blijft de bal rollen en word ik weer wie ik echt ben!!

Ik ben blij dat ik bij Petra ben begonnen en de combinatie van de zelfhulpoefeningen uit Jin Shin Jyutsu, de gesprekken en de behandelingen zijn een gouden combi!"

Lisette

" Ik had me bij Petra aangemeld voor het coachings traject met een hulpvraag. Al na 1 sessie bleek mijn hulpvraag niet mijn echte probleem, en wist Petra op tafel te krijgen waar het echt om ging. 

Ik heb van alle sessies genoten. Tussen het lachen en een klein traantje door zijn er waardevolle inzichten gekomen waar ik mee aan de slag kan.

Ik heb beter geleerd wie ik ben en wat ik kan, waar ik vandaan kom en waar ik naartoe wil en welke weg ik kies.

Eerst praten en daarna de sessie afsluiten met een Jin Shin Jyutsu behandeling waarbij het geleerde geborgd wordt is een hele fijne en effectieve combinatie.

Petra is een fijn nuchter mens met veel humor. Ik kom zeker in de toekomst terug om nog meer stappen te zetten in mijn eigen ontwikkeling."

Laura

" Ik kwam bij Petra via mijn vrouw. Zij had dit traject ontdekt via facebook en dacht dat het wel iets voor mij zou kunnen zijn. Nu ben ik niet iemand die zomaar toegeeft hulp nodig te hebben, maar na wat filmpjes van Petra gekeken te hebben en haar podcast geluisterd te hebben, durfde ik het toch aan.

En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb! Zonder op teveel persoonlijke dingen in te gaan, wil ik zeggen dat de manier waarop Petra me inzichten heeft gegeven over mijn gedrag naar vooral mijn zoon toe, alles voor me heeft veranderd!

In de sessies liet ze me zien wat ik deed, en samen kwamen we tot inzichten waarom ik soms te heftig reageerde naar mijn zoon toe. Ik kwam erachter dat ik vaak door hem getriggerd werd, waardoor ik een oud overlevingsmechanisme in werking zette. Dat was oa heel fel reageren. Hierdoor was de relatie met mijn zoon niet zoals ik het heel graag had gewild, voor hem en voor mij.

Tijdens de sessies kreeg ik inzichten en ontdekte ik steeds meer over hoe ik het ook anders kon doen. Daarnaast mocht ik iedere sessie ook 'op tafel', zoals Petra de ontspanningsbehandelingen noemt :-)

Dit alles heeft zoveel voor mij, voor mijn zoon en voor ons gezin betekend!

Ik zit veel meer ontspannen in mijn vel, de relatie met mijn zoon is drastisch verbeterd en de relatie met mijn vrouw ook; zij hoeft niet meer als buffer tussen mijn zoon en mij in te gaan staan omdat er simpelweg veel minder conflicten zijn. Ik ben 'gewoon' een veel leukere man en vader geworden!

Dat mijn vrouw mij wees op het facebookbericht van Petra heeft alles voor ons gezin veranderd.

Ik was geen fan van facebook, maar dat zal ik nu niet snel meer zeggen.

Petra, grote dank!"

Wilfred.

“Doordat ik veel lekkerder in mijn vel zit, maak ik me minder druk om dingen. Hierdoor kan ik makkelijker loslaten. Mijn pubers doen nu zelf de was (na behoorlijk mopperen lijkt het nu zelfs alsof ze het fijn vinden om het in eigen hand te hebben) en nemen mij niet meer zo als vanzelfsprekend. Ook geef ik veel beter mijn grenzen aan naar mijn klanten toe. Dat vond ik eerst best spannend, maar het geeft hen en mezelf veel meer duidelijkheid en levert me daardoor zelfs meer tijd op! Ik ben heel blij dat ik dit traject bij Petra heb gedaan!"

Annet

“Ik voel me veel rustiger. Alsof dingen me minder hard raken. Daardoor heb ik energie over voor leuke dingen die ik eerst niet kon doen. Daarnaast kan ik veel beter 'nee' zeggen. Wat eerst eng was, maar nu zo lekker is! En opeens heb ik ook veel meer clienten voor mijn eigen bedrijf. Ik weet nu beter wie ik ben en wat ik kan en dat zie ik terug in het aantal clienten dat me opeens weet te vinden!

Dat levert allemaal ook energie op!”

Lyanne 

 

0012-lisenkalami.jpg
10A0DBE0-F501-40A8-9160-16013B3EA8BC.jpeg
bottom of page