top of page

Hij was alweer enorm duizelig. En misselijk. In het ziekenhuis konden ze hem niet verder helpen…


Met oa deze symptomen kwam hij bij me. Ik vroeg naar wat er vlak daarvoor was gebeurd. Het bleek dat dit op de eerste dag van zijn vakantie was gebeurd. Gewoon terwijl hij nog in bed lag. Omdat ook zijn benen uitvielen en hij een tintelende arm had, werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis. Waar vervolgens ‘niets gevonden’ werd (het zal wel hyperventilatie zijn) en hij naar huis werd gestuurd, terwijl hij nog enorm duizelig was. 6 dagen later was de duizeligheid nog steeds een enorme belemmering in zijn functioneren, zelfs lezen was een grote opgave.

Vanuit de biologie is duizeligheid iets wat heel handig is; als je de roedel kwijt bent geraakt, blijf je daardoor op je plek zodat je soortgenoten je weer terug kunnen vinden. Het uitvallen van de benen doet hetzelfde…je kunt niet voor-of achteruit en blijft op je plek. Die misselijkheid triggerde me vooral. De maag helpt je bij de vertering (duh) maar ook bij de vertering van emoties en mentale processen. Toen hij vertelde dat hij in het ziekenhuis ook een heel raar gevoel in zijn wangen had gehad, viel het kwartje.

De maagstroom uit Jin Shin Jyutsu begint naast je neusvleugels en loopt over je wangen. Hij bleek veel te ‘verteren te hebben gehad’ op zijn werk en nu hij vakantie had, kon hij beginnen met het verwerken daarvan. Doordat zijn benen als pap voelden en hij duizelig was, kon hij geen kant op. Kon alleen met zichzelf bezig zijn. (Hij moest wel ‘op zijn plek’ blijven) Die maagstroom loopt ook langs je longen, waar de hyperventilatie vandaan zou kunnen zijn gekomen.

Toen ik vroeg naar zweten en een droge mond, bleek dat ook het geval geweest te zijn. Dat zijn signalen van een zogenaamde epicrisis: het hoogtepunt van een oplossings-en herstelfase. In dit geval van de maagstroom… Zijn lichaam deed precies wat er nodig was om het evenwicht te herstellen!

Je raadt het al…de maagstroom loopt ook langs de benen, precies op de plek waar hij al een paar jaar last heeft van een doof gevoel en langs de voetboog, waar het zeer gevoelig was. Alles wees dus op een geblokkeerde maagstroom.

En dan wordt het nog mooier! (Ja sorry, ik ben altijd een soort van heul erg enthousiast als alle puzzelstukjes van iemand blijken te passen). Want waaróm was zijn maagstroom geblokkeerd? Dat kan een fysieke oorzaak hebben, maar ook een emotionele of mentale aanleiding zijn. Hij zei zelf heel prachtig: “Ik heb op mijn werk iets in mijn maag gesplitst gekregen”. Dus. Bam. Hij gaf zelf het antwoord! De plek van de maag heeft ook te maken met wie jij bent op jouw plek hier op aarde. En met grenzen. Grenzen voelen, (her)kennen en aangeven!

Hij heeft dus een geweldig lijf dat precies doet wat hij nodig heeft. Daarnaast weet hij nu wat zijn lichaam hem wil vertellen. Hij ging weg met een minder duizelig hoofd, met moeiteloze en fijne zelfhulp voor de maagstroom en met de opdracht aan zichzelf om het anders te gaan doen met en op zijn werk.

Jouw lijf werkt voor je. Het vertelt je dingen. Luister jij? Hoor jij wat het je vertelt?

Ik luister graag met je mee.

Warme stromende groet, Petra Keijzer Www.destroomstudio.nl

483 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page